05. ožujka 2021.
Sjednice sektorskih vijeća u veljači 2021.
Tijekom veljače 2021. održano je deset sjednica sektorskih vijeća.

Održane su sljedeće sjednice:

• Šesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija, završena 12. veljače 2021. i Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija, završena 22. veljače 2021. 
Sektorsko vijeće VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Brodograđevni tehničar/Brodograđevna tehničarka, Serviser-monter za obnovljive izvore energije/Serviserka-monterka za obnovljive izvore energije, Monter metalnih konstrukcija/Monterka metalnih konstrukcija i Tehničar za energetiku/Tehničarka za energetiku (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

• Peta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća I. Poljoprivreda, prehrana i veterina, završena 12. veljače 2021.
Sektorsko vijeće I. Poljoprivreda, prehrana i veterina stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Mesar/Mesarica te Pekar-slastičar/Pekarica-slastičarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

• Dvanaesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VII. Elektrotehnika i računarstvo, završena 11. veljače 2021.
Sektorsko vijeće VII. Elektrotehnika i računarstvo stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Elektrostrojarski tehničar/Elektrostrojarska tehničarka, Brodski elektromehaničar/Brodska elektromehaničarka i Specijalist avioelektronike/Specijalistica avioelektronike (predlagatelja Hrvatske gospodarske komore)  u Registar HKO-a.

• Četvrta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XIII. Osobne i druge usluge, završena 11. veljače 2021.
Sektorsko vijeće XIII. Osobne i druge usluge stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Optičar/Optičarka, Radnik na uslugama ukopa i održavanja groblja/Radnica na uslugama ukopa i održavanja groblja, Vizažist/Vizažistica, Maser/Maserka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) i Optometrist/Optometristica (predlagatelja Hrvatskog društva optičara i optometrista) u Registar HKO-a.

• Osma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća X. Turizam i ugostiteljstvo, završena 11. veljače 2021.
Sektorsko vijeće X. Turizam i ugostiteljstvo stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Kreator turističkih proizvoda/Kreatorica turističkih proizvoda i Turistički promotor/Turistička promotorica (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

• Osma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VIII. Graditeljstvo i geodezija, završena 17. veljače 2021. 
Sektorsko vijeće VIII. Graditeljstvo i geodezija stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Rukovatelj građevinskim strojevima/Rukovateljica građevinskim strojevima i Građevinski radnik za armiranobetonske radove/Građevinska radnica za armiranobetonske radove (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

• Osma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća V. Grafička tehnologija, završena 5. veljače 2021.
Sektorsko vijeće V. Grafička tehnologija stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Grafički tehničar/Grafička tehničarka, Grafički radnik/Grafička radnica i Grafičar dorade/Grafičarka dorade (predlagatelja Hrvatske gospodarske komore) u Registar HKO-a.

• Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XI. Promet i logistika, završena 19. veljače 2021.
Sektorsko vijeće XI. Promet i logistika, u suradnji sa Sektorskim vijećem XVII. Zrakoplovstvo, raketna i svemirska tehnika, stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Operater u zračnom prijevozništvu/Operaterka u zračnom prijevozništvu i Operater u zračnom prometu/Operaterka u zračnom prometu (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

• Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XXI. Odgoj, obrazovanje i sport, završena 23. veljače 2021.
Sektorsko vijeće XXI. Odgoj, obrazovanje i sport stručno je vrednovalo zahtjeve za upis standarda zanimanja Sportski instruktor/Sportska instruktorica, Voditelj rekreativnih aktivnosti/Voditeljica rekreativnih aktivnosti, Osobni i kondicijski trener/Osobna i kondicijska trenerica i Sportski trener/Sportska trenerica (predlagatelja HR Centra) u Registar HKO-a.

Organizacija sjednica omogućena je u okviru provedbe projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.