07. prosinca 2020.
Sjednice sektorskih vijeća u studenome 2020.
Tijekom studenoga 2020. održano je jedanaest sjednica sektorskih vijeća.

Održane su sljedeće sjednice:

•Treća (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XIII. Osobne i druge usluge, završena 13. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće XIII. Osobne i druge usluge stručno je vrednovalo zahtjev za upis standarda zanimanja Čistač/Čistačica (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Četvrta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo i brodogradnja, završena 20. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće VI. Strojarstvo i brodogradnja vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Strojarski tehničar/Strojarska tehničarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća II. Šumarstvo i drvna tehnologija, završena 20. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće II. Šumarstvo i drvna tehnologija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Drvodjeljski tehničar/Drvodjeljska tehničarka, Rukovatelj strojevima za primarnu obradu drva/Rukovateljica strojevima za primarnu obradu drva, Rukovatelj strojevima za sekundarnu obradu drva/Rukovateljica strojeva za sekundarnu obradu drva i Rukovatelj strojevima za finalnu obradu drva/Rukovateljica strojevima za finalnu obradu drva   (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Osma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća III. Rudarstvo, geologija i kemijska tehnologija, završena 27. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće III. Rudarstvo, geologija i kemijska tehnologija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Geološki tehničar/Geološka tehničarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VIII. Graditeljstvo i geodezija, završena 27. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće VIII. Graditeljstvo i geodezija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja ZIS referent/ZIS referentica, Specijalist za prostorne podatke/Specijalistica za prostorne podatke, Oblagač podova i zidova/Oblagačica podova i zidova i Keramičar/Keramičarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Deveta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća IV. Tekstil i koža, završena 13. studenoga 2020. i Deseta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća IV. Tekstil i koža, završena 30. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće IV. Tekstil i koža vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Modni obućar/Modna obućarka, Modni krojač/Modna krojačica, Računalni dizajner tekstila/Računalna dizajnerica tekstila i Dizajner modne komunikacije/Dizajnerica modne komunikacije (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Jedanaesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća VII. Elektrotehnika i računarstvo, završena 30. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće VII. Elektrotehnika i računarstvo vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Specijalist za sustave pametnih instalacija u zgradarstvu/Specijalistica za sustave pametnih instalacija u zgradarstvu (predlagatelja Obrtničkog učilišta-ustanove za obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća IX. Ekonomija i trgovina, završena 30. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće IX. Ekonomija i trgovina vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Voditelj trgovinske poslovnice/Voditeljica trgovinske poslovnice, Pomoćni prodavač/Pomoćna prodavačica i Operater za unos poslovnih podataka/Operaterka za unos poslovnih podataka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Četvrta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XI. Promet i logistika, završena 30. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće XI. Promet i logistika vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Vlakopratitelj/Vlakopratiteljica (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Peta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XV. Matematika, fizika, geografija, geofizika, kemija i biologija, završena 25. studenoga 2020.
Sektorsko vijeće XV. Matematika, fizika, geografija, geofizika, kemija i biologija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Hidrometeorološki tehničar/Hidrometeorološka tehničarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

Stručno vrednovanje prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija temeljna je zadaća sektorskih vijeća sukladno Zakonu o HKO-u te ključan korak u donošenju standarda zanimanja i standarda kvalifikacija, kao podloge za razvoj kvalitetnih i relevantnih obrazovnih i studijskih programa.
Organizacija sjednica omogućena je u okviru provedbe projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.