30. studenog 2020.
Sjednice sektorskih vijeća u listopadu 2020.
Tijekom listopada 2020. održano je osam sjednica sektorskih vijeća.

Održane su sljedeće sjednice:

•Peta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća II. Šumarstvo i drvna tehnologija, završena 16. listopada 2020.
Sektorsko vijeće II. Šumarstvo i drvna tehnologija stručno je vrednovalo zahtjev za upis standarda zanimanja Drvno ekološki tehničar/Drvno ekološka tehničarka, Monter namještaja i građevinske stolarije/Monterka namještaja i građevinske stolarije i Pomoćni stolar/Pomoćna stolarica (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Šesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća II. Šumarstvo i drvna tehnologija, završena 30. listopada 2020.
Sektorsko vijeće II. Šumarstvo i drvna tehnologija stručno je vrednovalo zahtjev za upis standarda zanimanja Arborist/Arboristica i Šumarski radnik/Šumarska radnica (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća III. Rudarstvo, geologija i kemijska tehnologija, završena 21. listopada 2020.
Sektorsko vijeće III. Rudarstvo, geologija i kemijska tehnologija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Naftno-rudarski tehničar/Naftno-rudarska tehničarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Osma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća IV. Tekstil i koža, završena 30. listopada 2020.
Sektorsko vijeće IV. Tekstil i koža vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Modni galanterist/Modna galanteristica, Šivač odjeće/Šivačica odjeće i Modni asistent u prodaji/Modna asistentica u prodaji  (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Šesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća V. Grafička tehnologija, završena 8. listopada 2020.
Sektorsko vijeće V. Grafička tehnologija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Medijski tehničar/Medijska tehničarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Šesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća IX. Ekonomija i trgovina, završena 30. listopada 2020.
Sektorsko vijeće IX. Ekonomija i trgovina vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Skladištar/Skladištarka, Ekonomski referent/Ekonomska referentica i Referent za ljudske potencijale/Referentica za ljudske potencijale (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Peta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća X. Turizam i ugostiteljstvo, završena 30. listopada 2020.
Sektorsko vijeće X. Turizam i ugostiteljstvo vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Turistički animator/Turistička animatorica (predlagatelja HR Centra) u Registar HKO-a.

•Treća (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XI. Promet i logistika, završena 30. listopada 2020.
Sektorsko vijeće XI. Promet i logistika vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Strojovođa/Strojovotkinja i Instruktor vožnje/Instruktorica vožnje (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

Stručno vrednovanje prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija temeljna je zadaća sektorskih vijeća sukladno Zakonu o HKO-u te ključan korak u donošenju standarda zanimanja i standarda kvalifikacija, kao podloge za razvoj kvalitetnih i relevantnih obrazovnih i studijskih programa.
Organizacija sjednica omogućena je u okviru provedbe projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.