7. prosinca 2019.
Tijekom listopada i studenoga 2019. održano je sedam sjednica sektorskih vijeća.
27. rujna 2019.
U razdoblju od srpnja do rujna 2019. održano je devet sjednica sektorskih vijeća.
20. veljače 2019. - 6. ožujka 2019. godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje djelomično ponovljene javne pozive za odabir članova triju sektorskih vijeća u novom mandatu:

Studeni, 2017.
Nakon brojnih pripremnih edukacija na temu simulacija vrednovanja standarda zanimanja i standarda kvalifikacija održanih tijekom 2017. godine, članovi devet sektorskih vijeća sudjelovali su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na konzultativnim radionicama na kojima su predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u svojstvu predlagatelja predstavili prijedloge 17 standarda zanimanja dorađenih u skladu s metodologijom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.
03. listopada 2017.
U utorak, 3. listopada 2017. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je Četvrta sjednica Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija.
-
Radionica o simulaciji postupka vrednovanja prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija održana je 29. i 30. svibnja 2017. godine za članove preostalih pet dosad osnovanih sektorskih vijeća.
U utorak, 29. studenoga 2016. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je radionica o vrednovanju skupova ishoda učenja.
U petak, 14. listopada 2016., u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je konzultativna radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici nositelja projekta i partnera na projektu „SEZ - Suradnjom u edukaciji do zapošljavanja“ te članovi Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija. Konzultativnu radionicu vodile su predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.