7. prosinca 2019.
Tijekom listopada i studenoga 2019. održano je sedam sjednica sektorskih vijeća.
27. rujna 2019.
U razdoblju od srpnja do rujna 2019. održano je devet sjednica sektorskih vijeća.
20. veljače 2019. - 6. ožujka 2019. godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje djelomično ponovljene javne pozive za odabir članova triju sektorskih vijeća u novom mandatu:

20. srpnja 2018.

U srpnju 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održane su dvije konzultativne radionice o prijedlozima standarda.

Studeni, 2017.
Nakon brojnih pripremnih edukacija na temu simulacija vrednovanja standarda zanimanja i standarda kvalifikacija održanih tijekom 2017. godine, članovi devet sektorskih vijeća sudjelovali su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na konzultativnim radionicama na kojima su predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u svojstvu predlagatelja predstavili prijedloge 17 standarda zanimanja dorađenih u skladu s metodologijom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.
-
Radionica o simulaciji postupka vrednovanja prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija održana je 29. i 30. svibnja 2017. godine za članove preostalih pet dosad osnovanih sektorskih vijeća.
U četvrtak, 4. svibnja 2017. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održane su dvije konzultativne radionice na kojima su predstavljeni prijedlozi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija izrađeni u okviru projekata sufinanciranih iz Europskoga socijalnog fonda (ESF-a), slijedom poziva na dostavu projektnih prijava „Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO-a)“.
U utorak, 29. studenoga 2016. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je radionica o vrednovanju skupova ishoda učenja.