31. svibnja 2019.
Održane radionice o metodologiji izrade standarda zanimanja
Povodom početka provedbe projekata „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja" Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je 25. i 26. travnja te 6. i 28. svibnja 2019. godine radionice o metodologiji izrade standarda zanimanja.

Na radionicama je predstavljena Metodologija za izradu standarda zanimanja koju je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava izmijenilo i unaprijedilo na temelju dosadašnjih iskustava različitih dionika prilikom izrade standarda zanimanja.

Radionice su obuhvatile ulogu standarda zanimanja u primjeni Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, dokazivanje utemeljenosti prijedloga standarda zanimanja te izradu prijedloga standarda zanimanja služeći se Anketom o standardu zanimanja, kao i prikaz postupka formalnog vrednovanja. Ujedno je najavljen i niz radionica posvećenih izradi standarda kvalifikacija.

Organizacija radionica omogućena je u okviru projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranog iz Europskoga socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.