07. siječnja 2021.
Sjednice sektorskih vijeća u prosincu 2020.
Tijekom prosinca 2020. održano je sedam sjednica sektorskih vijeća.

Održane su sljedeće sjednice:

•Četvrta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća I. Poljoprivreda, prehrana i veterina, završena 23. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće I. Poljoprivreda, prehrana i veterina vrednovalo zahtjev za upis standarda zanimanja Tehničar nutricionist/Tehničarka nutricionistkinja (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Osma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća II. Šumarstvo i drvna tehnologija, završena 14. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće II. Šumarstvo i drvna tehnologija vrednovalo je zahtjeve za upis standarda zanimanja Stolar/Stolarica i Tapetar/Tapetarka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Jedanaesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća IV. Tekstil i koža, završena 15. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće IV. Tekstil i koža vrednovalo je zahtjeve za upis standarda zanimanja Modni CAD dizajner/Modna CAD dizajnerica, Modni dizajner/Modna dizajnerica i Laboratorijski tehničar za ispitivanje i njegu tekstila i kože/Laboratorijska tehničarka za ispitivanje i njegu tekstila i kože (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Sedma (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća V. Grafička tehnologija, završena 21. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće V. Grafička tehnologija vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Grafički 3D dizajner/Grafička 3D dizajnerica (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) te, u suradnji sa Sektorskim vijećem XIV. Umjetnost, zahtjev za upis standarda zanimanja Snimatelj slike/Snimateljica slike i Snimatelj zvuka/Snimateljica zvuka (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Šesta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća X. Turizam i ugostiteljstvo, završena 22. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće X. Turizam i ugostiteljstvo vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Radnik u hotelskom domaćinstvu/Radnica u hotelskom domaćinstvu (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Peta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XI. Promet i logistika, završena 22. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće XI. Promet i logistika u suradnji sa Sektorskim vijećem IX. Ekonomija i trgovina vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Skladištar u logistici/Skladištarka u logistici (predlagatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u Registar HKO-a.

•Peta (elektronička) sjednica Sektorskog vijeća XIX. Pravo, politologija, sociologija, državna uprava i javni poslovi, završena 15. prosinca 2020.
Sektorsko vijeće XIX. Pravo, politologija, sociologija, državna uprava i javni poslovi vrednovalo je zahtjev za upis standarda zanimanja Specijalist javnih politika/Specijalistica javnih politika (predlagatelja Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu) u Registar HKO-a.

Stručno vrednovanje prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija temeljna je zadaća sektorskih vijeća sukladno Zakonu o HKO-u te ključan korak u donošenju standarda zanimanja i standarda kvalifikacija, kao podloge za razvoj kvalitetnih i relevantnih obrazovnih i studijskih programa.
Organizacija sjednica omogućena je u okviru provedbe projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.