Poziv za sudjelovanje na online radionici Standard zanimanja i standard kvalifikacije za nastavnika u visokom obrazovanju te programi unaprjeđenja kompetencija u sklopu projekta BAQUAL

Online radionica u sklopu projekta BAQUAL održat će se u ponedjeljak 5. srpnja 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nositelj je Erasmus + projekta BAQUAL (Bolje akademske kvalifikacije kroz osiguravanje kvalitete/Better Academic Qualifications through Quality Assurance) kojemu je cilj poticanje primjene kvalifikacijskog okvira u unutarnjim i vanjskim postupcima osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju u trima državama: Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Ideja projekta BAQUAL je da navedene zemlje prođu cijeli put od izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacije do izrade programa i njegovog vanjskog vrednovanja prema standardima. Kao standardi koji će se izrađivati odabrani su standardi za visokoškolskog nastavnika za sve tri zemlje. 

U sklopu projekta predviđeno je održavanje radionica za projektne partnere, ali i druge zainteresirane sudionike. Prva online radionica, pod nazivom „Standard zanimanja i standard kvalifikacije za nastavnika u visokom obrazovanju te programi unaprjeđenja kompetencija“ održat će se u ponedjeljak 5. srpnja 2021. godine putem aplikacije MS Teams s početkom u 10:00 sati. Predviđeno trajanje radionice je do 14:00 sati. 

Svrha radionice je dvojaka. S jedne strane, ideja je radionice informiranje sudionika o međunarodnim praksama i trendovima u daljnjem usavršavanju nastavnika u visokom obrazovanju. S druge strane, na radionici će sudionici dobiti informacije o načinima izrade programa te različitim metodama postizanja konstruktivnog poravnanja u programu, kao i o načinima da se programi trajno unaprjeđuju prikupljanjem povratnih informacija. 

Pozivamo sve zainteresirane da se putem poveznice prijave za sudjelovanje na radionici najkasnije do petka 2. srpnja 2021. do 16:00 sati.

Napominjemo da će se online radionica snimati radi potrebe projekta, a snimka će biti dostupna na portalu projekta BAQUAL za vrijeme trajanja projekta te će se koristiti u svrhu izvještavanja o provedenim aktivnostima unutar projekta. Snimka se neće koristiti u druge svrhe. 

Prijavljenim sudionicima bit će dostavljena poveznica na online radionicu i dnevni red na adresu elektroničke pošte navedenu u prijavi.