25. veljače 2016.
Održana Druga sjednica Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
U četvrtak, 25. veljače 2016. godine, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je Druga sjednica Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija.
Kao dio zadatka koji je članovima Sektorskog vijeća VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija predstavljen na Konstituirajućoj sjednici, na sjednici je na temelju pripremljenih pojedinačnih prijedloga članova započeta rasprava o potrebnim promjenama i unapređenjima u popisu pojedinačnih zanimanja iz sektora u Nacionalnoj klasifikaciji zanimanja. Osim toga, raspravljalo se i o pripadnosti pojedinačnih zanimanja iz Nacionalne klasifikacije zanimanja sektoru Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija. Rasprava će biti nastavljena, a zaključci doneseni na sljedećoj sjednici.
 
Održavanje sjednice omogućeno je u okviru provedbe projekta Potpora radu HKO Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a (sufinanciranoga iz Europskog socijalnog fonda), kojemu je jedan od ciljeva potpora uspostavi i djelovanju sektorskih vijeća.