16. ožujka 2018.
Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

U svrhu pune primjene Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira u visokom obrazovanju ovim pozivom omogućit će se izrada standarda zanimanja i standarda kvalifikacija uz korištenje smjernica i metodologija razvijenih ESF projektom „Potpora radu HKO sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a“ te modernizacija i/ili izrada novih studijskih programa/programa cjeloživotnog učenja usklađenih s novoizrađenim standardima kvalifikacija.

Osim navedenoga, u sklopu ovoga poziva financirat će se standardizacija kvalifikacija koje se stječu preddiplomskim i diplomskim studijima, odnosno razvoj standarda zanimanja, standarda cjelovitih i djelomičnih kvalifikacija na kojima će se temeljiti preddiplomski i diplomski studiji te programi cjeloživotnog učenja.

Ukupan iznos poziva iznosi 100 milijuna kuna, uz napomenu da je minimalni iznos potpore po projektu 1 milijun kuna, a maksimalni iznos potpore po projektu 4 milijuna kuna.

Namjera je da se ovim putem nastavi rad na unapređenju kvalitete visokog obrazovanja kroz primjenu HKO-a i to kroz razvoj programa, izradu alata za osiguravanje kvalitete i jačanje kompetencija osoblja visokih učilišta i studenata u svrhu unaprjeđenja relevantnosti nastavne djelatnosti u visokom obrazovanju.

Javni poziv otvoren je do 4. lipnja 2018. godine.

Sve podatke o Pozivu moguće je pronaći na sljedećoj poveznici ili na info danima koji će biti održani na visokim učilištima u Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu.

Više informacija moći će se saznati i na konferenciji „Dani E-infrastrukture 2018.“ koja će se održati u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu 11. i 12. travnja 2018. U program konferencije uvrštena je i radionica „Kako nastaju standardi zanimanja i kvalifikacija“.

Prijava za sudjelovanje na konferenciji omogućena je preko sljedeće poveznice.