22. ožujka 2017.
Održana 6. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije

Na šestoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, koja se održala 22. ožujka 2017. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, usvojeni su zaključci s prethodnih sjednica, nakon čega se, sukladno dnevnom redu, vodila rasprava o kriterijima i načelima za osnivanje Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Članovi su raspravili kriterije i načela te usvojili zaključak da sastav Ekspertne radne skupine čine:
  • po jedan stručnjak s najmanje deset godina iskustva iz sljedećih ustanova: ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovne škole, gimnazije, strukovne škole;
  • jedan stručnjak s nastavničkih studija;
  • jedan stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), te društveno-humanističkog područja;
  • dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja;
  • jedan stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sljedeća sjednica održat će se u ponedjeljak, 27. ožujka 2017., na kojoj će se raspraviti uvjeti za izbor članova i voditelja Ekspertne radne skupine te prioritetne aktivnosti prema strateškim područjima.

Sjednica je organizirana uz potporu projekta „Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a“, sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskoga socijalnog fonda.