25. lipnja 2015.
Započela provedba trideset projekata za potporu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Vedran Mornar, u lipnju 2015. godine u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu svečano je uručio trideset ugovora uspješnim dobitnicima bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Svečanoj dodjeli nazočio je i prof. dr. sc. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava, čelnik Upravljačkog tijela za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, koji je naglasio kako će Hrvatski kvalifikacijski okvir omogućiti razvoj ishoda učenja prilagođenih potrebama kako hrvatskog tako i europskog tržišta rada.

Riječ je o ugovorima koje će provoditi visoka učilišta i znanstveni instituti vezano za projekt Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, koji je javnim pozivom objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj projekta je izrada standarda zanimanja i kvalifikacija te modernizacija i/ili izrada novih studijskih programa temeljenih na ishodima učenja u skladu s potrebama tržišta rada. Ugovori se financiraju u iznosu većem od 64 milijuna kuna, a provedba samih projekata započela je potpisivanjem ugovora i trajat će idućih 15 mjeseci, dok će rezultati projekata pridonijeti provedbi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te provedbi Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.