28. studenog 2014.
Skupina za praćenje Bolonjskog procesa (BFUG) prihvatila revidiran Vodič za korisnike ECTS-a
Revidirana verzija Vodiča za korisnike ECTS-a prihvaćena je na sastanku Skupine za praćenje Bolonjskog procesa (BFUG) održanom 27. i 28. studenoga 2014. u Rimu. Njeno usvajanje bit će predmet Ministarske konferencije koja će se održati u svibnju 2015. godine u Erevanu u Armeniji.
 

U skladu sa zahtjevom bolonjskih ministara postavljenim u Bukureštu 2012. godine, Vodič za korisnike ECTS-a iz 2009. godine revidiran je kako bi se ojačala „smislena primjena ishoda učenja“ u Europskom prostoru visokog obrazovanja. Vodič promiče cilj ministara da se „institucije pozovu na daljnje povezivanje studijskih bodova s ishodima učenja i radnim opterećenjem studenata te na uključivanje provjere usvojenosti ishoda učenja u postupke ocjenjivanja“.

Revidirana verzija čvrsto je utemeljena na radu obavljenom proteklih godina, kako u okviru Bolonjskog procesa tako i u pojedinim državama, kako bi se pomoglo akademskoj zajednici i drugim dionicima u visokom obrazovanju da krenu u smjeru promjena koje promiče Bolonjski proces.