-
Održane radionice "Vrednovanje skupova ishoda učenja: radionica za članove sektorskih vijeća uz rad u grupama"
U ponedjeljak, 4. srpnja 2016. i utorak, 5. srpnja 2016., u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održane su radionice o vrednovanju skupova ishoda učenja namijenjene članovima dosad osnovanih sektorskih vijeća.

Radionice je vodio prof. dr. sc. Mile Dželalija, istaknuti stručnjak u području razvoja Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira i njegova povezivanja s Europskim kvalifikacijskim okvirom i predstavnik Republike Hrvatske u Savjetodavnoj skupini za uspostavu Europskoga kvalifikacijskog okvira.

Cilj radionica bio je educirati članove sektorskih vijeća o postupku vrednovanja prijedloga skupova ishoda učenja, što je jedna od temeljnih zadaća sektorskih vijeća prema Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (čl. 12., NN, br. 22/2013.).

Pozitivno vrednovani skupovi ishoda učenja kao dijelovi standarda kvalifikacija činit će okosnicu Registra Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira pa je od ključne važnosti njihovo kvalitetno vrednovanje. Kako bi se ono omogućilo, članovima sektorskih vijeća u sklopu radionice predstavljeni su postupak i elementi vrednovanja skupova ishoda učenja, a članovi su dobili i priliku za aktivno sudjelovanje u vrednovanju na temelju konkretnih primjera.

Radionica o vrednovanju skupova ishoda učenja jedna je u nizu dosad održanih radionica za članove sektorskih vijeća kojima je cilj educirati članove sektorskih vijeća kako bi im se dala podloga za što kvalitetniji doprinos uspostavi Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.