04. rujna 2014.
Održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala
Dana 4. rujna 2014. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, središnjeg strateškog tijela Republike Hrvatske za razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.

Uvodnu su riječ održali prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta te gospođa Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava. Sjednicom je predsjedala prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra i predsjednica Nacionalnog vijeća. Sudjelovali su članovi Nacionalnog vijeća koje je, kao i predsjednicu, u lipnju 2014. imenovao Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, a predstavnici su različitih institucija iz područja znanosti, obrazovanja, gospodarstva i civilnog društva.

Nakon što je predsjednica Nacionalnog vijeća, prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, otvorila konstituirajuću sjednicu, usvojen je prijedlog dnevnog reda. Održana je potom rasprava o Nacrtu poslovnika Nacionalnog vijeća. Predsjednica Nacionalnog vijeća održala je zatim prezentaciju o aktualnostima u razvoju i provedbi Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira. Raspravljen je Plan rada te intenzitet sastajanja Nacionalnog vijeća.

Na sjednici je dogovoreno da će se uz održavanje 1. sjednice u listopadu 2014. godine za članove Nacionalnog vijeća organizirati i radionica s ciljem daljnje razrade Plana rada i ciljeva Nacionalnog vijeća.