08. rujna 2016.
Druga sjednica Sektorskog vijeća IX. Ekonomija i trgovina
U četvrtak, 8. rujna 2016., u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je Druga sjednica Sektorskog vijeća IX. Ekonomija i trgovina.

Kao dio aktivnosti koji je Sektorskom vijeću IX. na Konstituirajućoj sjednici predstavilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, na sjednici je započet zajednički rad članova na izradi preporuke za promjene i unapređenja u Nacionalnoj klasifikaciji zanimanja (NKZ-u), pri čemu su uzeti u obzir i pojedinačni prijedlozi članova izneseni u okviru pripreme za sjednicu.

U sklopu aktivnosti raspravljalo se o pripadnosti pojedinačnih zanimanja iz NKZ-a sektoru Ekonomija i trgovina. Također, izneseni su prijedlozi za promjene u popisu pojedinačnih zanimanja, a utvrđen je i popis prioritetnih zanimanja za izradu standarda zanimanja.

Održavanje sjednice omogućeno je u okviru provedbe projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a (sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda), kojemu je jedan od ciljeva potpora aktivnostima sektorskih vijeća.

Dokumenti