06. prosinca 2017.
Održana radionica za nastavnike uključene u doradu standarda kvalifikacija
U MZO-u, 6. prosinca 2017. godine održana je radionica za savjetnike Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i nastavnike uključene u doradu standarda kvalifikacija u strukovnom obrazovanju u skladu s metodologijom HKO-a.

Odjel za Hrvatski kvalifikacijski okvir Ministarstva znanosti i obrazovanja je u sklopu projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a osigurao sredstva za izradu i doradu 40 standarda zanimanja i standarda kvalifikacija. U zadnjem kvartalu ove godine dorađeno je 19 standarda zanimanja na osnovu kojih će nastavnici i savjetnici doraditi standarde kvalifikacija.

Sudionike radionice pozdravio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, gospodin Vlado Prskalo koji je istaknuo važnost učiteljskog poziva na cjelokupni razvoj hrvatskog društva i zahvalio sudionicima što su se odazvali pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se uključili u doradu i time unaprijedili postojeće standarde kvalifikacija u strukovnom obrazovanju.

Na radionici su prisutni mogli čuti nešto više o primjeni metodologije HKO-a u doradi standarda kvalifikacija. Predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, gospođa Elisabetta Fortunato predstavila je zadatke u postupku dorade standarda kvalifikacija i hodograme dorade standarda kvalifikacija.

Nastavak radionice protekao je u grupnom radu. Prvi dio radionice odnosio se na analizu predloženih skupova kompetencija u dorađenom prijedlogu standarda zanimanja s pojedinačnim skupovima ishoda učenja u standardu kvalifikacije. Drugi dio radionice rezultirao je predstavljanjem analize grupnog rada, odnosno potrebe ažuriranja ishoda učenja u odnosu na predložene kompetencije iz standarda zanimanja.

Organizacija radionice omogućena je u okviru projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranog iz Europskoga socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.