27. ožujka 2017.
Održana 7. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
Dogovoreni kriteriji i načela za raspisivanje natječaja za članove i voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Sedma sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije održana je u ponedjeljak, 27. ožujka 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Sjednici je nazočio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić koji je pohvalio dosadašnji rad Povjerenstva te izrazio uvjerenje da će Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije biti dogotovljen u najskorijem roku te predstavljen predsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

Na sjednici su dogovoreni kriteriji i načela za raspisivanje natječaja za članove i voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme. Javni natječaj bit će raspisan nakon definiranja načina ustroja Ekspertne radne skupine, koji će biti na dnevnom redu iduće sjednice.

Sljedeća sjednica održat će se u četvrtak, 6. travnja 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, na kojoj će se raspraviti i predložiti daljnje prioritetne mjere i aktivnosti Akcijskog plana u svrhu djelotvorne provedbe Strategije i njezinog usklađivanja s drugim dokumentima.

Sjednica je organizirana uz potporu projekta „Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a“, sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskoga socijalnog fonda.