20. rujna 2017.
Prijedlozi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija izrađeni u okviru IPA i ESF projekata
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje podatke o prijedlozima standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u obrazovanju odraslih i visokom obrazovanju, uz poveznice na prijedloge standarda kvalifikacija u visokom obrazovanju.

 popis prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija s poveznicama na prijedloge standarda kvalifikacija u području visokog obrazovanja, izrađenih  okviru projekata sufinanciranih iz Instrumenta pretpristupne pomoći slijedom poziva na dostavu projektnih prijedloga „Daljnji razvoj i provedba HKO-a“ i Europskoga socijalnog fonda slijedom poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu HKO-a“, u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.“. U području visokog obrazovanja izrađeno je 147 standarda zanimanja i 174 standarda kvalifikacija.

 popis prijedloga standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u području obrazovanja odraslih, izrađenih u okviru projekata sufinanciranih iz Europskoga socijalnog fonda slijedom poziva na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II”, u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.“. U području obrazovanja odraslih izrađeno je 30 standarda zanimanja i 46 standarda kvalifikacija.

Podatke i prijedloge Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavila je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a na temelju izvješća o provedbi projekata.