Održana radionica Provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira za članove osnovanih sektorskih vijeća
U utorak, 29. rujna 2015. godine, u Hotelu International u Zagrebu održana je radionica namijenjena članovima dosad osnovanih sektorskih vijeća.
Radionicu pod nazivom Provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira vodio je prof. dr. sc. Mile Dželalija, istaknuti stručnjak u području razvoja Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira i njegova povezivanja s Europskim kvalifikacijskim okvirom te predstavnik Republike Hrvatske u Savjetodavnoj skupini za uspostavu Europskoga kvalifikacijskog okvira.
Cilj radionice bio je približiti koncept Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira članovima sektorskih vijeća kao ključnih tijela u procesu njegove provedbe kako bi im se omogućilo što bolje razumijevanje i dao temelj za daljnji rad. Polazeći od slabosti postojećeg sustava osiguravanja kvalitete obrazovanja identificiranih u raspravi, definirane su uloge temeljnih alata Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira u njihovu otklanjanju. Članovima sektorskih vijeća pružen je uvid u funkcioniranje spomenutih alata te su detaljnije upoznati s idejama kompetencija, ishoda učenja, standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i Registra HKO-a. Poseban naglasak pritom je stavljen na izradu, vrednovanje i osiguravanje kvalitete standarda kvalifikacija.
 
Radionica je provedena u okviru projekta Potpora radu HKO Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a.