Održana 1. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala u drugom mandatu
Održana 1. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala u drugom mandatu

Održana je 1. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala u drugom mandatu

U virtualnom okruženju putem platforme ZOOM 9. veljače 2022. održana je 1. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala u drugom mandatu (u daljnjem tekstu: NVRLJP).

Sjednica je održana prema sljedećem dnevnom redu:
1. Usvajanje prijedloga dnevnog reda konstituirajuće sjednice Nacionalnog vijeća
2. Uvodni pozdrav i predstavljanje članova
3. Aktualnosti u razvoju i provedbi Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (prezentacija, izvjestiteljica: Josipa Češnovar)
4. Potvrđivanje Odluke o imenovanju predstavnika NVRLJP-a u Nacionalnom inovacijskom vijeću
5. Rasprava na temu „Izazovi i uloga Nacionalnog vijeća u drugom mandatu te plan rada Nacionalnog vijeća za 2022. godinu“
6. Razno

Predsjednica NVRLJP-a u drugom mandatu Marina Cvitanušić Brečić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja čestitala je članovima NVRLJP na imenovanju, poželjela im uspješan rad te istaknula važnost djelovanja NVRLJP-a i u ovom mandatu. Svi su se članovi predstavili kako bi se međusobno što bolje upoznali te podijelili svoja dosadašnja iskustva vezana za Hrvatski kvalifikacijski okvir, kao i očekivanja koja imaju od sudjelovanja u radu NVRLJP-a. Članica NVRLJP-a Josipa Češnovar iz Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavila je aktualnosti u razvoju i provedbi Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira te prikazala i izmjene u propisima koje su vezane uz rad NVRLJP-a.
Predsjednica je potom pozvala prisutne članove da se uključe u raspravu na temu „Izazovi i uloga Nacionalnog vijeća u drugom mandatu te plan rada Nacionalnog vijeća za 2022. godinu“ kao poticaj za  promišljanje o okvirnom planu rada NVRLJP-a u 2022. godini, kao i smjerovima djelovanja NVRLJP-a u kontekstu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira i drugih povezanih politika.
Predviđeno je da na sljedećoj sjednici predstavnici tijela uključenih u vrednovanje standarda zanimanja i kvalifikacija održe kratka predavanja o novim ili izmijenjenim nadležnostima svojih institucija u provedbi HKO-a, koje su im dodijeljene Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru iz veljače 2021.

 

Dokumenti