Godišnja konferencija Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala

Najava godišnje konferencije NVRLJP-a "Mikrokvalifikacije i vaučeri – nove prilike za razvoj ljudskih potencijala"


Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala organizira godišnju konferenciju koja će se održati 15. prosinca 2022. u virtualnom okruženju. Tema konferencije je Mikrokvalifikacije i vaučeri – nove prilike za razvoj ljudskih potencijala.

Cilj konferencije je informirati zainteresirane subjekte iz sustava obrazovanja i tržišta rada i ostalu zainteresiranu javnost o mikrokvalifikacijama i vaučerima kao novim prilikama za unaprjeđenje ljudskih potencijala jer su te teme prepoznate kao važne i učestale u Europi pa onda i u Hrvatskoj u 2022. godini. Europska unija prepoznala je važnost sustava mikrokvalifikacija u kontekstu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira te potiče njegov daljnji razvoj, između ostalog i kroz sustav vaučera. 

Na konferenciji će svojim izlaganjima o strateškoj važnosti mikrokvalifikacija i vaučera govoriti predstavnici iz sustava rada, visokog obrazovanja, strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.

Konferencija se organizira uz potporu darovnice za podršku nacionalnim koordinacijskim točkama za Europski kvalifikacijski okvir čiji je korisnik Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koja je sufinancirana sredstvima Europske unije.

Prijavni obrazac za sudjelovanje na konferenciji dostupan je na ovoj poveznici.

Prijave su moguće do 7. prosinca 2022. do 12 sati.


 

Dokumenti