10. travnja 2017.
Održana 9. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
Deveta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije održana je u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 

Na sjednici su razmotrene i usvojene mjere i aktivnosti za područje Cjeloživotnog učenja i područje Obrazovanja odraslih. Razmatrane su mjere iz područja Ranog i predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Posebno se raspravljalo o uvođenju devetogodišnjega obveznog obrazovanja. Povjerenstvo se suglasilo o produljenju obvezne osnovne škole te posebnom mjerom predložilo utvrđivanje modela devetogodišnjeg obrazovanja do 2019. godine nakon analize svih pretpostavki, preduvjeta i pedagoški najprihvatljivijega metodološkog postupka uvođenja devetogodišnje obvezne osnovne škole.

S obzirom na to da se uskoro očekuje ustroj Ekspertne radne skupine, Povjerenstvo smatra da se s uvođenjem predmetnih kurikuluma može početi nakon što Ekspertna radna skupina izradi strukturu nacionalnih kurikuluma, a time i nastavnoga plana.
Povjerenstvo je radilo na prijedlogu mjera i vremeniku pojedinih aktivnosti. Nakon što prijedlog Akcijskog plana bude dovršen, bit će predstavljen predsjedniku Vlade RH mr. sc. Andreju Plenkoviću.

Sjednica je organizirana uz potporu projekta „Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a“, sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskoga socijalnog fonda.