06. travnja 2017.
Održana 8. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
Sjednici je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić te savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Karlo Ressler.

Osma sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije održana je u četvrtak, 6. travnja 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Predsjednica Povjerenstva izvijestila je ministra o najvažnijim zaključcima Povjerenstva: donesenim kriterijima i načelima za ustroj Ekspertne radne skupine (ERS), obuhvaćenosti stručnjaka iz predškolskih ustanova, škola, visokih učilišta, znanstvenike te predstavnika nadležnog ministarstva u ERS-u, donesenim kriterijima izbora članova i voditelja ERS-a. S obzirom na donesene kriterije, Povjerenstvo je predložilo Ministarstvu znanosti i obrazovanja raspis natječaja.

Na sjednici su analizirane i daljnje mjere i aktivnosti Akcijskog plana za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Posebno su raspravljane mjere koje se odnose na naredno dvogodišnje  razdoblje (od 2017. do 2019.) u kontekstu nadležnosti, provedbe i rokova. Sljedeća sjednica Povjerenstva održat će se u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kada se predviđa završetak izrade Akcijskog plana prema područjima predviđenima u Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Sjednica je organizirana uz potporu projekta „Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a“, sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskoga socijalnog fonda.