10. prosinca 2021.
Objavljene smjernice za razvoj standarda kvalifikacija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje sukladno članku 11. stavku 2. Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) (Narodne novine, broj 22/13, 41/16 – OUSRH, 64/18, 47/20 – OUSRH i 20/21) donijelo Smjernice za razvoj standarda kvalifikacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i Smjernice za razvoj standarda kvalifikacija u visokom obrazovanju.

 

Smjernice za razvoj standarda kvalifikacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju namijenjene su onima koji namjeravaju izraditi prijedlog standarda kvalifikacije ili skupa ishoda učenja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te podnijeti zahtjev za njegov upis u Registar HKO-a i onima čija je uloga vrednovanje prijedloga standarda kvalifikacija i skupova ishoda učenja.

 

Smjernice za razvoj standarda kvalifikacija u visokom obrazovanju namijenjene su onima koji namjeravaju izraditi prijedlog standarda kvalifikacije ili skupa ishoda učenja u visokom obrazovanju te podnijeti zahtjev za njegov upis u Registar HKO-a i onima čija je uloga vrednovanje prijedloga standarda kvalifikacija i skupa ishoda učenja.

 

Smjernice su dostupne na poveznici.