21. listopada 2019.
Održane radionice o metodologiji izrade standarda kvalifikacije
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je 19. lipnja, 17. rujna i 9. listopada 2019. godine radionice o metodologiji izrade standarda kvalifikacije.

Radionice su bile namijenjene nositeljima projekata koji u sklopu poziva „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ izrađuju prijedloge standarda kvalifikacija te novijim članovima sektorskih vijeća, čija je jedna od temeljnih zadaća vrednovanje zahtjeva za upis standarda kvalifikacija.

Radionice su obuhvatile teme iz područja primjene Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira u visokom obrazovanju. Predstavljen je važeći zakonodavni i metodološki okvir za izradu standarda kvalifikacija te koncept i elementi standarda kvalifikacija kao alata za relevantnost, kvalitetu, transparentnost i fleksibilnost sustava kvalifikacija. Prikazan je i postupak izrade skupova ishoda učenja kao i njihova vrednovanja, s naglaskom na povezivanje skupova ishoda učenja sa skupovima kompetencija. Radionica je zaključena iznošenjem iskustva izrade zahtjeva za upis standarda kvalifikacije s osvrtom na proces vrednovanja.

Organizacija radionica omogućena je u okviru projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, sufinanciranog iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.