Održana konzultativna radionica za predlagatelje standarda zanimanja i standarda kvalifikacija i Sektorsko vijeće IX. Ekonomija i trgovina
U četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je konzultativna radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici projektnog tima projekta „Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama“ i članovi Sektorskog vijeća IX. Ekonomija i trgovina. Radionicu su vodile predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Projekt „Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama“ sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda u okviru poziva „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II“, a u sklopu projekta izrađeni su prijedlozi standarda zanimanja i standarda kvalifikacije Drogerist/Drogeristica. Na radionici su predstavnici projektnog tima dobili mogućnost predstaviti izrađene prijedloge članovima Sektorskog vijeća IX. i predstavnicama nadležnih ministarstava, koji su ih u stručnom i metodološkom smislu usmjerili i dali im preporuke za doradu izrađenih prijedloga prije predavanja zahtjeva za upis u Registar HKO-a i službenog vrednovanja.

Konzultativne radionice za predstavnike projektnih timova i članove sektorskih vijeća održavaju se kako bi se osigurala kvaliteta standarda upisanih u Registar HKO-a, i to na dva načina - s jedne strane usmjeravanjem projektnih timova pri izradi i doradi prijedloga standarda, a s druge strane praktičnom pripremom sektorskih vijeća za njihovo vrednovanje.

Održavanje radionice omogućeno je u okviru provedbe projekta „Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao potpora radu Sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a“, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda, kojemu je jedan od ciljeva potpora aktivnostima sektorskih vijeća.